Вважається, що чай пуэр має дивовижні властивості, впливає позитивно не тільки на самопочуття людей, а й в буквальному сенсі – лікує від багатьох хвороб. Чи це правда? І в чому саме полягають особливості цього напою? Давайте розбиратися.
Чим старше – тим краще? Як це можливо?
В класичному розумінні, всі продукти харчування потрібно вживати свіжими – саме так людина отримує найбільше корисних речовин, але, при цьому, існує величезна кількість досліджень і доказів, що показують, наскільки корисними можуть бути ферментовані продукти. Чай не став виключенням. Як не дивно, а його властивості більше розкриваються з часом, саме в процесі природного або штучного ферментування (старіння). Такі унікальні особливості чаю пуер зробили його відомим на весь світ напоєм молодості, краси та здоров’я.
Завдяки особливостям виготовлення та зберігання, чай пуер:
- Накопичує вітаміни групи Е і С – вони мають значущий антиоксидантний вплив на організм, прекрасно справляються із виводом токсинів, в тому числі – вільних радикалів. В результаті – часте вживання допомагає людині зберігати молодість шкіри.
- Збагачується вітамінами групи В – ці елементи благодійно сприяють на роботу харчової системи організму. Тому, спеціалісти рекомендують вживати напій при гастритах, подагрі, проблемах з печінкою. Довге та особливе зберігання та ферментація не збільшують кислотність, покращують метаболізм. Вважається, що вживання чаю разом із жирними стравами полегшує та пришвидшує їх перетравлення. Краще не вживати такий напій перед прийомом їжі.
- Має в складі теїн – цей компонент вважається аналогом кофеїну, а тому здатен збадьорити людину. Також, чай м’яко вплине на роботу серцево-судинної системи, стабілізує її роботу. Нормалізація артеріального тиску від вживання напою буде можливою за рахунок розширення судин.
У випадку із особливим чаєм пуер важливо сказати, що саме цілющі властивості та довга історія напою зробили його популярним у багатьох країнах світу. Якщо Ви хочете отримати саме такі ефекти від його вживання важливо правильно підібрати якісний чай та зберігати його у відповідності з рекомендаціями виробника. Правильне заварювання також відіграє важливу роль, адже такий делікатний продукт можна дуже легко зробити занадто гірким або зовсім непридатним до споживання. Обирайте компетентних продавців, які не тільки запропонують декілька варіантів чаю, а й розкриють секрети його приготування, згідно з класичними китайськими традиціями.